Sid Watkins Building

Liverpool, UK
Ga naar:

Gegevens & uitdagingen

  • Sector: Zorgsector
  • Projectwaarde: £22m
  • Klant: The Walton Centre NHS Foundation Trust
  • Architect: Gilling Dod
  • Aannemer: Interserve
  • Onderaannemer: Interserve
  • Innovaties: Stootvaste plaat LaDura Premium

In het nieuwe gebouw werd een groter gespecialiseerd revalidatiecentrum met 30 bedden ondergebracht, maar ook een polikliniek, een pijnbestrijdingsprogramma dat toonaangevend is in het VK, een opleidingsafdeling, kantoren en overnachtingsmogelijkheden voor familieleden van patiënten.
Het uitgangspunt van het ontwerp was dat patiënten het gevoel moeten krijgen dat ze binnenkomen in een luxehotel in plaats van in een ziekenhuis. Maar in een gezondheidszorginstelling moet men steeds rekening houden met specifieke eisen op het vlak van akoestiek, brandveiligheid, impactweerstand en hygiëne.

Installatiefase

Het succes van deze offerte ligt in de identificatie van gespecialiseerde best-in-class oplossingen. Aangezien Interserve al nauw had samengewerkt met ons technische team voor twee andere gebouwen in de zorgsector (Leighton Hospital in Crewe en The Christie Hospital in Manchester), kon het bedrijf mooie voorbeelden voorleggen van productinnovatie en efficiënte installatie. Door GTEC LaDura te gebruiken, was het niet nodig om verstevigingen in multiplex te voorzien in de scheidingswanden, wat op zijn beurt leidde tot een snellere plaatsing: het gebouw werd 6 weken vroeger opgeleverd dan gepland.

40,000m²

Er werd meer dan 40;000m² LaDura geïnstalleerd doorheen het project.

Technische Experten

"Het technische team van Siniat hield zich de hele tijd beschikbaar om ons gedetailleerde productie-informatieproces te ondersteunen." Tom Gilbert-Rule - Gilling Dod Architects

"In ziekenhuizen is kwaliteitsvolle - vaak zware - apparatuur nodig. Maar wanneer een ruimte een andere bestemming krijgt, is men vaak beperkt tot bepaalde plaatsen op de muur om de installaties te bevestigen. LaDura is echter voldoende sterk, zodat u de wanden niet eerst hoeft te verstevigen met multiplex. U kunt het gebruik van een ruimte en de installaties dus heel eenvoudig aanpassen."

Kabir Salihi, Project ManagerInterserve

Lokale impact

"Het project deed beter dan de doelstellingen op het gebied van kostprijs, tijd en kwaliteit. Heel wat personeelsleden van het ziekenhuis hebben al opgemerkt dat de verhuizing naar de Sid Watkins Building in januari 2015 een positieve invloed heeft gehad op het team. Alles in het gebouw, van de verlichting en de technologie tot de beschikbare ruimte, zorgt ervoor dat het een plezier is om hier te werken."

Paula Bamber, Head of Facilities and Developments
The Walton Centre NHS Foundation Trust

Resultaten