GA NAAR:

INFORMATIE OVER COMPOUNDS IN LICHTGEWICHT CONSTRUCTIES

Gips, gemengd met andere ingrediënten, speelt een zeer belangrijke rol in iedere bouwfase waarbij gipsplaten gebruikt worden voor het maken van scheidingswanden, plafonds of andere delen van gebouwen. De verschillende soorten worden gebruikt om basiswanden voor te bereiden op het aanbrengen van gipsplaat, het voegen van gipsplaten en het gladmaken van oppervlaktes voor een effen of decoratieve afwerking. Gipsplaten worden ook gebruikt als wandbekleding in vochtige en natte ruimten.

SOORTEN COMPOUNDS

Compounds voor voegwerk

Gipsplaten van Siniat moeten afgewerkt worden met tape en voegsel om de naden steviger te maken en dus scheuren te voorkomen, en om ervoor te zorgen dat voldaan wordt aan de voorschriften inzake brandveiligheid en geluidsisolatie. De platen kunnen ook gladgemaakt worden, maar dat is arbeidsintensiever en duurt iets langer.

Lees meer over varianten en het aanbrengen van voegsel

Soorten pleister voor het gladmaken van wanden

Een traditionele pleisterafwerking geeft u een oppervlak dat klaar is voor decoratie, en is bij bepaalde toepassingen van Siniat-gipsplaten een alternatief voor het gebruik van tape en voegsel. Bij slecht geplaatste platen is pleister bijzonder ideaal om oneffenheden te bedekken. Pleister kan ook gebruikt worden als de uithardingstijd niet beperkt is. De meeste gipsplaten van Siniat zijn ontworpen voor afwerking met pleister.

Lees meer over varianten en het aanbrengen van afwerkingspleister

Samenstellingen voor betegeling

Gipsplaten voor binnengebruik zijn geschikt voor het bekleden van diverse oppervlaktes, in zowel residentiële als commerciële toepassingen zoals douches, toiletten en badkamers, maar ook van permanent natte ruimten zoals zwembaden.

Gipsplaten van Siniat zoals WAB, en LaDura Premium kunnen afgewerkt worden met keramische tegels geschikt voor gebruik in natte, klamme of vochtige ruimtes. Alle platen kunnen betegeld worden op voorwaarde dat de ruimte voornamelijk droog is, bijvoorbeeld decoratieve tegels in een gang.

Plaathoogte en tegelgewicht bepalen het middelpunt voor bekleding en scheidingswanden.

PLEISTER EN PRESTATIES

Moeten pleisters voldoen aan bepaalde voorschriften?

Afhankelijk van hun chemische samenstelling kunnen pleisters voor diverse doeleinden gebruikt worden:

  • Pleisters voor een gladde afwerking
  • Pleisters die geen scheurtjes vertonen
  • Brandveilige pleisters
  • Pleisters bestand tegen vocht en schimmel
  • Sierpleisters.

TOEPASSING VAN COMPOUNDS EN PLEISTERS

Elke toepassing heeft een eigen techniek. Kijk hier hoe pleister aangebracht moet worden voor voegwerk en een gladde afwerking.

BEKIJK ONS AANBOD

Waar kan ik het volledige compoundaanbod vinden?

Gebruik onze compoundkiezer om het product te vinden dat u nodig heeft.