3 WEATHER DEFENCE 1920 X 470 PX.jpg

Weather Defence

Weather Defence

BAANBREKENDE WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT

De ultieme geveloplossing voor lichtgewicht constructies in hout- en staalskelet? Je hebt ze gevonden: Weather Defence, de revolutionaire spouwplaat van Siniat. Een vochtbestendige, geluidsisolerende en brandwerende gipsplaat – ook nog eens duurzaam. Het perfecte plaatmateriaal voor buitengebruik.

Bekijk brochure

 

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – VERNIEUWING 

De Weather Defence gipsplaat is de ultieme vernieuwing voor de bouwsector, het neusje van de zalm voor hout- en staalskeletconstructies. Hiermee maak je als aannemer, architect of installateur echt het verschil. Deze innovatieve spouwplaat voor wind- en regendichting verbetert tevens de brandveiligheid en geluidsisolatie van hout- en staalskeletconstructies.

Dankzij de hydrofobe eigenschappen aan zowel de binnen- als buitenzijde biedt de gipsplaat een hoge weerstand tegen regen, weersinvloeden en schimmels. Het gebouw wordt direct wind- en regendicht en behoeft daarom geen extra afdekking met een regenscherm.

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – DE BESTE KWALITEIT

2 WEATHER DEFENCE 1890 X 1063 PX.jpg

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – DE BESTE KWALITEIT

  • De eerste plaat voor buiten: tijdens de installatiefase kan vochtwerende gipsplaat Weather Defence tot 12 maanden worden blootgesteld alvorens de gevelbekleding wordt aangebracht
  • Brandwerende gipsplaat: bezit zowel brandreactieklasse A1 als brandbeschermingsvermogen K2 10/30
  • Snelle montage, snijden en breken bij de installatie
  • Eenvoudig te buigen
  • Typische paarse kleur

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – REFERENTIEPROJECTEN 

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – REFERENTIEPROJECTEN 

Weather Defence is de beste gevelschil voor lichtgewicht constructies in hout- en staalskelet. Deze gipsplaat is bijzonder geschikt voor het beschermen van de achterliggende isolatie van traditionele muren in metselwerk. Ontdek onze referentieprojecten en laat je inspireren.

Project Golden Eye | Sint-Baafs-Vijve

1 WEATHER DEFENCE 1890 X 1063 PX.jpg

Project Golden Eye | Sint-Baafs-Vijve

Een project van 15 BEN-appartementen langs de Oude Leie-arm met een hoog afwerkingsniveau en moderne architectuur. Voor de buitenzijde is gekozen voor een open houten gevelbekleding. Om te voldoen aan de huidige wetgeving op het gebied van brandveiligheid van geventileerde (houten) gevels, met betrekking tot brandreactie en vlamdichtheid, is de Siniat Weather Defence brandwerende gipsplaat toegepast. Deze plaat biedt een brandbeschermingsvermogen van K2 10 (A1) en dient ter bescherming van de gevelisolatie.

Project Mundo-a | Borgerhout

4 WEATHER DEFENCE 1890 X 1063 PX.jpg

Project Mundo-a | Borgerhout

Het project Mundo-a wordt het 4de Mundo-centrum in België van Ethical Property Europe: een nieuw gemeenschappelijk kantoorgebouw voor bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid, milieu en sociale economie. Dit duurzame complex is volledig opgetrokken uit hout en fungeert als een brug tussen de twee bestaande wachtgevels. De eerste verdieping hangt op 6 meter hoogte, zodat bezoekers onder het gebouw door naar het EcoHuis kunnen gaan. De Siniat Weather Defence spouwplaat is gemonteerd op de massieve houtskeletbouw als brandwerende en luchtdichte gipsplaat, achter een gevelbekleding van groen gekleurde keramische dakpannen.

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – OOK DUURZAAM! 

WEATHER DEFENCE GIPSPLAAT – OOK DUURZAAM! 

Bij Siniat streven we ernaar om de duurzaamheid van jouw projecten te bevorderen. De Weather Defence gipsplaat past perfect in dit streven als milieuvriendelijk product. Tot wel 30% gerecycled gips wordt gebruikt bij de productie van de gipskern. Bovendien bevat de plaat geen formaldehyde of andere gevaarlijke stoffen en is deze geclassificeerd als A+ op het gebied van VOS-afgifte (vluchtige organische stoffen).

De Weather Defence gipsplaat is bijzonder geliefd in lichtgewicht hout- en staalskeletbouw, een segment dat een veel betere ecologische voetafdruk heeft dan de traditionele bouw. En nog een belangrijk aspect: deze uitstekende gipsplaat verbetert de thermische prestaties van skeletconstructies.