Prestatie

Prestatie

Prestatie

IMPACT

Maximale weerstand, minimale impact

Wanden die tegen een stootje kunnen, of het nu gaat om woningen of openbare gebouwen en kantoren. Daar heb je mechanisch sterke platen voor nodig. Slagvaste oplossingen die beschadiging geen kans geven én die dankzij inbraakwerende eigenschappen de veiligheid verhogen. Wanden met maximale weerstand dus, voor minimale impact. Siniat heeft het antwoord.

Gips- & vezelcementplaten met hoge weerstand

Als fabrikant van gips- en vezelcementplaten willen we alle verwachtingen op het gebied van weerstand en inbraakwerendheid overtreffen. Siniat LaDura Premium, Resistex en Cementex presteren super in termen van zware en sterke belastingen, en op het vlak van impactresistentie in publieke gebouwen of gebouwen met veel passage.

LaDura Premium is de meest veelzijdige slagvaste, vezelversterkte, high density gipsplaat van Siniat voor toepassingen in wanden en plafonds die een verhoogde slagvastheid of uittrekwaarde vereisen. Het paneel bestaat uit een geïmpregneerde, verzwaarde en met hout- en glasvezels versterkte kern. Perfect voor toepassingen in vochtige ruimtes die aan een bepaalde brandweerstand en/of eisen op het vlak van akoestische isolatie moeten voldoen.

Voordelen:

  • Grotere impactweerstand, sterker en harder dan normale gipsplaten
  • Ideaal om duurzaamheid te garanderen in ruimtes met intensief gebruik 
  • Hoge trekweerstand, dus perfect voor bevestiging van hangende lasten zoals radiatoren, hangkasten, spoelbakken enz.

Resistex

Inbraakwerende gipsplaat Resistex met afgeschuinde kanten van Siniat

Resistex

Resistex is een innovatieve en slagvaste gipsplaat die speciaal ontworpen is om weerstand te bieden bij inbraak. De kracht zit hem in de glasvezelversterkte kern, met een densiteit van 896 kg/m3. Het resultaat: een verbeterde cohesie bij hoge temperaturen en een verhoogde mechanische sterkte. Zowel geschikt voor multi- en single-residentiële als voor niet-residentiële projecten, woningscheidende wanden tussen appartementen en gangen.

De Europese norm (EN1627) stelt eisen aan inbraakwerende bouwelementen, zoals deuren, ramen, vliesgevels, rolgordijnen en lichtgewicht constructieonderdelen.

De verordening definieert 6 verschillende inbraakweerstandsklassen, waaronder weerstandsklasse RC 2, RC 3 en RC 4. Resistex behaalt inbraakwerendheidsklassen 2 en 3 zonder bijkomende staalplaat. Ook RC4 wordt behaald, maar met een staalplaat.

Voordelen:

  • Hoge impact- en slagvastheid
  • Brandwerend (brandreactieklasse A2)
  • Vochtbestendig (H2), geschikt voor vochtige ruimtes
  • Kan geïnstalleerd worden zoals een traditionele gipsplaat. 

Robuuste vezelcementplaat

Siniat gipsplaat Cementex met afgeschuinde kanten

Robuuste vezelcementplaat

Cementex

Cementex is een uiterst robuuste vezelcementplaat voor alle omgevingen. Denk aan vochtige en natte ruimtes, kamers of gangen met hoge impactbelasting en zelfs terrassen. De cement zorgt samen met de vezels in het hardingsproces voor maximale impactweerstand, waterbestendigheid en hoge stootvastheid. Daarnaast heeft Cementex een zeer goede akoestische prestatie dankzij de hoge densiteit en de hoogste brandweerstandsklasse A1.

Voordelen:

  • Uitmuntende prestaties op het gebied van impact, vocht, brand en geluid waardoor één type paneel voor het hele project kan gebruikt worden
  • Perfect voor het bevestigen van hangende lasten (bv. radiatoren, hangkasten, spoelbakken)
  • Ideaal voor toepassing in modulaire opbouw of prefabelementen bij houtskeletbouw

onze stootvaste producten

5 producten gevonden

Filters

Cementex

Cementex is een vezelcementplaat met uitstekende eigenschappen op het gebied van brandweerstand en geluidsdemping.

Meer weten?

Resistex, de innovatieve inbraakwerende gipsplaat

Resistex, klaar voor iedere confrontatie

Resistex, de innovatieve inbraakwerende gipsplaat

“Het geheim van de stootvastheid van Resistex gipsplaat is het zeer hoge gehalte aan glasvezels in de kern van de plaat”, zegt Davy Vennekens, Technical First Line Manager van Siniat. “De plaat heeft ook een verhoogde densiteit van 900 kg/m³. 

Documentatie

Waaier van Siniat brochures: Resistex, Systeembrochure & Prijslijst

Documentatie

Onze documentatiebibliotheek biedt u alle ondersteunende certificaten, product data sheets, handleidingen en andere bronnen met nuttige informatie om u tijdens het volledige specificatie-, ontwerp- en bouwproces te ondersteunen.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar