Rubriek voor vakmensen

Maak kennis met onze experts en de nieuwste trends op het gebied van lichtgewicht oplossingen.

LaDura Standaard vs. LaDura Premium
10-2-2022
LaDura Standaard vs. LaDura Premium
La Dura Standaard en La Dura Premium zijn twee verschillende gipsplaten van Siniat en zijn u wellicht bekend. Het zijn beide gipsplaten die ideaal zijn wanneer een verhoogde stootvastheid, stabiliteit, vochtwerendheid, brandwerendheid (brandreactieklasse A2) en geluidsisolatie gevraagd worden. Vanwege deze eigenschappen wordt LaDura vooral toegepast in ziekenhuizen, scholen, bioscopen, studentenkoten en vergelijkbare locaties die bestemd zijn voor intensief gebruik. Er zijn veel gelijkenissen tussen de platen, maar ook enkele belangrijke verschillen.
Inbraak- en brandwerende wand
2-2-2021
Inbraak- en brandwerende wand
Een innovatieve inbraakwerende gipsplaat, die ook brandwerend is: dat is de nieuwe Resistex gipsplaat van Etex, onder het merk Siniat. Een metalstudwand met dubbele beplating aan weerszijden voldoet aan weerstandsklasse 2. Ideaal voor toepassing in wanden tussen bijvoorbeeld woon- of kantoorruimten en aangrenzende gemeenschappelijke ruimten.
Hoe garandeer je een goede akoestiek in huis? Hou rekening met de aansluitende constucties
2-2-2021
Hoe garandeer je een goede akoestiek in huis? Hou rekening met de aansluitende constucties
Als toonaangevend fabrikant van producten en systemen voor het afwerken van wanden en plafonds, spreekt het voor zich dat Siniat veel aandacht besteedt aan akoestisch performante systemen. Akoestiek is immers een complexe materie, met veel factoren waar rekening mee dient gehouden te worden. Met LaDura Premium en Siniat dB voorziet Siniat twee gipsplaten die als kamer-en woningscheidende wand gebruikt kunnen worden en die een optimaal akoestisch comfort mogelijk maken.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar