Rubriek voor vakmensen

Maak kennis met onze experts en de nieuwste trends op het gebied van lichtgewicht oplossingen.

Voegmiddelen & duurzaamheid
21-02-2024
Voegmiddelen & duurzaamheid
Gipsplaten afwerken en verduurzamen? Gaat perfect samen. Siniat licht graag toe hoe onze nieuwe voegmiddelen daaraan bijdragen.
Verbeterd installatiegemak en akoestisch comfort
28-11-2023
Verbeterd installatiegemak en akoestisch comfort
Ontdek de revolutionaire akoestische oplossingen van Siniat: CREATEX en Siniat dB-gipsplaat. Deze innovatieve producten bieden superieur installatiegemak en verbeterd akoestisch comfort voor allerlei projecten, van openbare ruimtes tot woon- en werkgebieden. Lees meer over hoe Siniat het verschil maakt in akoestiek en gebruiksvriendelijkheid.
Siniat productoverzicht
06-03-2023
Siniat productoverzicht
Bij Siniat willen we jullie een goed overzicht geven van de juiste productcombinaties om de beste kwaliteit te garanderen. In het downloadbare productportfolio vinden jullie een duidelijk interactief overzicht van welke producten het best bij elkaar passen. Willen jullie meer informatie over een specifiek product uit het overzicht, kunnen jullie gemakkelijk doorklikken en krijgen jullie alle details te zien.
Zomersluiting 2022
20-06-2022
Zomersluiting 2022
Onze customer service en logistieke afdeling blijft de hele zomer beschikbaar. Wij wensen u een fijne vakantie!
Etex zet de verschuiving van zijn portfolio naar lichtgewicht en duurzame bouwoplossingen voort met de afronding van de overname van isolatiespecialist URSA
16-06-2022
Etex zet de verschuiving van zijn portfolio naar lichtgewicht en duurzame bouwoplossingen voort met de afronding van de overname van isolatiespecialist URSA
1 juni is een belangrijke mijlpaal voor Etex, aangezien het een vijfde technologie in zijn groeistrategie binnenhaalt. Door de isolatie-expertise van URSA toe te voegen aan Etex’ technologieportfolio, verhoogt Etex zijn vermogen om producten en oplossingen aan te bieden om de bouwuitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan. De overname werd aangekondigd in januari 2022 en werd succesvol afgerond nu voldaan is aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.
LaDura Standaard vs. LaDura Premium
10-02-2022
LaDura Standaard vs. LaDura Premium
La Dura Standaard en La Dura Premium zijn twee verschillende gipsplaten van Siniat en zijn u wellicht bekend. Het zijn beide gipsplaten die ideaal zijn wanneer een verhoogde stootvastheid, stabiliteit, vochtwerendheid, brandwerendheid (brandreactieklasse A2) en geluidsisolatie gevraagd worden. Vanwege deze eigenschappen wordt LaDura vooral toegepast in ziekenhuizen, scholen, bioscopen, studentenkoten en vergelijkbare locaties die bestemd zijn voor intensief gebruik. Er zijn veel gelijkenissen tussen de platen, maar ook enkele belangrijke verschillen.
Nieuwe KOMO-productcertificaten
01-10-2021
Nieuwe KOMO-productcertificaten
Voortaan maken we gebruik van nieuwe KOMO productcertificaten. Deze aanpassing komt er nu elk plaattype een afzonderlijk certificaat ontvangt. Concreet betekent dit dat het oude certificaatnummer KOMO IKB1623 komt te vervallen, de nummers op de achterzijde van onze gipsplaten aangepast zullen worden en elk plaattype nu een afzonderlijk nummer ontvangt (bv. standaard gipsplaat : SKGIKOB.008889, Hydro gipsplaat : SKGIKOB.011895, ...). Waar we vroeger slechts 1 certificaat hadden, hebben we er nu 9.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar