Prestatie

Prestatie

Prestatie

Vocht & schimmel

Geef vocht en schimmel geen kans

Vochtvlekken op muren, waterschade en schimmels aan wanden en plafonds – het is lelijk en ongezond. Ventilatie of niet, gebouwen en ruimtes die vaak zijn blootgesteld aan vocht hebben baat bij systemen die waterbestendig en schimmelwerend zijn. En als installateur kan je meerwaarde creëren door het gebruik van gipsplaten die precies daarvoor ontwikkeld zijn. Zo gaan gips en water moeiteloos samen.

Waterbestendige en schimmelwerende gipsplaten

Siniat heeft een reeks duurzame producten die bescherming bieden tegen potentiële schade en die de integriteit van de muur en het plafond beschermen. WAB, LaDura Premium en Weather Defence doen wat ze beloven.

WAB (Wet Area Board) is de geknipte vocht- en schimmelwerende gipsplaat voor ruimtes met een beperkte tot hoge blootstelling aan vocht zoals residentiële badkamers en natte ruimtes, zwembaden, industriële keukens enz. Daarnaast is het paneel uitermate geschikt voor overdekte buitenplafonds. Een zeer sterk punt, waar concurrenten vaak falen. Hiervoor is er een compleet systeem met een specifieke WAB voegband en WAB voegmiddel dat vochtbestendig is.

Zo kunnen ook buitenplafonds strak worden afgewerkt. Typerend zijn de unieke waterbestendige en schimmelwerende gipssamenstelling en het speciaal ontwikkelde, waterafstotende glasvlies. 

Voordelen:

 • Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie
 • Snel en eenvoudig te installeren en af te werken 
 • Zowel voor binnen als toepassingen in beschermd buitenklimaat 
 • Kan direct worden betegeld en geschilderd in combinatie met een sealer

 

LaDura Premium

Extra harde stootvaste gipsplaat LaDura Premium met afgeschuinde kanten van Siniat

LaDura Premium

LaDura Premium is dé technische topplaat van Siniat met super prestaties op elk gebied: vocht, impact, brand, geluid, uittrekwaarde. De kern van deze vocht- en schimmelwerende gipskartonplaat is versterkt met o.a. hout- en glasvezels. Het resultaat is een grotere impact- en trekweerstand, een betere stootvastheid en maximale vochtwerendheid in vergelijking met een standaardplaat. De ideale oplossing voor in prefabunitbouw, houtskelet en steelframebouw.

Voordelen:

 • Grotere impact- en trekweerstand, sterker en harder dan normale gipsplaten
 • Ideaal voor een gegarandeerde duurzaamheid in vochtige ruimtes met intensief gebruik 
 • Uitermate geschikt als stabiele ondergrond voor tegelwerk

Weather Defence

Spouwplaat voor wind-en regendichting Weather Defence met volle kanten van Siniat

Weather Defence

Geef vocht geen kans

Weather Defence is de revolutionaire spouwplaat in gips voor wind- en regendichting, een betere brandveiligheid en geluidsisolatie van hout- en staalskeletconstructies. Daarnaast is Weather Defence uiterst geschikt om de achterliggende isolatie van traditionele muren in metselwerk te beschermen. De hoge weerstand tegen weersinvloeden zorgt ervoor dat Weather Defence niet hoeft te worden afgedekt met een regenscherm. Om de robuustheid en vorstbestendigheid Van Weather Defence tot in het extreme te testen, lanceerde Siniat de gipsplaat in de ruimte. Het resultaat? Dit revolutionaire paneel is zelfs bestand tegen temperaturen van -56°C.

Voordelen:

 • Moeiteloze installatie en tijdswinst
 • Geen speciale zaagmachines, zaaglocatie of afzuiging nodig
 • Snel, eenvoudig en veilig op maat te snijden en te breken met een breekmes
 • Tijdens de installatiefase tot 1 jaar blootstelling mogelijk voordat gevelbekleding wordt aangebracht

Hydro (H2)

Hydro (H2)

Hydro (H2)

De Siniat Hydro (H2) is een vochtwerende gipsplaat voor gebruik in vochtige ruimtes. De plaat bestaat uit een geïmpregneerde gipskern voor een vertraagde vochtopname en is bekleed met groen karton. Deze gipsplaat komt met verschillende diktes, lengtes en kantvormen. Type H2 volgens NEN EN 520+A1: 2009 - brandreactieklasse A2-s1, d0 volgens NEN EN 13501-1.

Voordelen:

 • Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie
 • Snelle en eenvoudige plaatsing en afwerking 

Onze vocht- en schimmelwerende producten

12 producten gevonden

Filters

Afdichtingsband Weather Defence

Een waterdichte tape voor buitengebruik, die zorgt voor een lucht- en waterdichte verzegeling van de Weather Defence plaatvoegen.

WAB-schroef

Extra-corrosiebestendige snelbouwschroef met dubbele kop ter bevestiging van de vocht-en schimmelwerende WAB-plaat en Weather Defence spouwplaat.

PrégyWAB

Siniat Readymix Prégywab is een gebruiksklaar voegmiddel in pastavorm voor het opvullen en afwerken (2-in-1) van Siniat WAB gipsplaten.

Siliconenkit Weather Defence

Weather Defence brandwerende siliconenkit.

WAB niet-zelfklevende glasvliesstrook

Wapening voor AK, 4-AK naden bij WAB-gipsplaten (Wet Area Board).

Weather Defence schroef

Extra-corrosiebestendige zelfborende schroeven ter bevestiging van de Weather Defence spouwplaat.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar