Simple banner image

Gips recycling

Siniat recycled gipsafval dat vrijkomt bij bouw-, renovatie- en sloopwerken. Het afval wordt door onze partners ingezameld en verwerkt tot een schoon gipspoeder in de fabriek naast die van Siniat en aansluitend als nieuwe grondstof aangeleverd! Siniat past het gerecyclede gipspoeder al bijna 15 jaar toe bij de productie van nieuwe gipskartonplaten. Door zowel het gipsafval als het gipspoeder in Nederland te houden, wordt er zo groen mogelijk geproduceerd en realiseren we samen een besparing van meer dan 90% op de CO2-uitstoot ten opzichte van het storten van gipsafval. Maar er is meer. Gipsplaten die gerecycled gips bevatten kunnen gewoon wéér gerecycled worden.

Certificaat

Wanneer een project is afgerond, ontvangt het bouwbedrijf een certificaat waarmee bij de opdrachtgever kan worden aangetoond dat het gipsafval echt is gerecycled.

Onze partners

 

Gips Recycling Benelux

Gips Recycling Benelux

Gips Recycling Benelux

Gips Recycling Benelux bv is een jong en dynamisch bedrijf dat gebruik maakt van de jarenlange er-varing in de recyclingindustrie. In 2018 investeerde ze in nieuwe technologieën waardoor het eind-product, het gerecyclede gipspoeder, nog beter aansluit aan de wensen van Siniat. Gips Recycling Benelux bv verzorgt een voorstel op maat op basis van de locatie en het type project. Zo wordt het verwachte tonnage afval berekend op basis van het aantal vierkante meters dat u nodig heeft voor uw gipskartonplaten. Containers van 3 tot 40m³ kunnen op projecten worden geplaatst. De kleinere containers worden gewisseld, de grotere containers worden veelal geleegd met één van de autolaad-kranen van Gips Recycling Benelux bv. Met deze kranen worden ook big bags van de kleinere bouw- en slooplocaties opgehaald. Het afvoeren van gipsafval naar Gips Recycling Benelux is goedkoper dan het afvoeren van gipsafval met gemengd bouw- en sloopafval.

 

 

GipsRec.nl

Siniat - Sustainability

GipsRec.nl

GipsRec.nl is de gipsrecycler voor de Benelux en noord Duitsland. Ze verwerken gipsplaten, gipsblokken en gasbeton tot fijn poeder dat weer gebruikt kan worden voor nieuwe toepassingen. Door het toepassen van de meest innovatieve installatie in Europa kunnen ze een hoogwaardig product aanbieden aan hun afnemers.

 

 

Onze ambitie

Onze ambitie

 

1. Duurzaamheid voor een beter milieu

Bij Siniat hechten we belang aan een duurzame ontwikkeling binnen ons bedrijf, onze supply chain en onze producten, om op die manier de laagst mogelijke milieueffecten en de hoogste normen qua veiligheid en gezondheid te realiseren. Vanuit onze visie willen we door innovatieve en duurzame oplossingen te bieden mee vorm geven aan de manier waarop mensen bouwen.

2. BEZUINIGEN EN ALTERNATIEVEN ZOEKEN

Ons doel is om onze milieuimpact te minimaliseren door het optimaliseren van onze processen: efficiënt gebruik van energie, inclusief energie van hernieuwbare bronnen, gebruik van alternatieve materialen, het reduceren van afval en waterverbruik, en zoveel mogelijk recycleren.

3. DUURZAAM BOUWEN

Wij geloven dat droogbouw een positieve impact heeft op de planeet en dat dit over de hele wereld leidt tot samenlevingen met een meer ecologische economie. Droogbouwproducten zijn goedkoper en sneller te installeren, veilig, energiezuinig, makkelijk in gebruik en volledig recycleerbaar.

 

De markt voor de oplossingen van Etex Building Performance kent overal ter wereld een toenemende vraag naar modulaire en geprefabriceerde bouwtechnieken. Deze trend gaat gepaard met een stijgende behoefte aan kwaliteitsvolle, duurzame producten die energie besparen, recycleerbaar zijn en de kosten beperken. 

Contacteer onze experts

Contact - Technical team

Contacteer onze experts

Hulp nodig?

Ons Technical Excellence Centre staat klaar om al uw technische vragen te beantwoorden, oplossingen uit te werken, installatieadvies te geven, … Neem contact op met een van onze Siniat experts en wij helpen u een oplossing te vinden.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar