Prestatie

Prestatie

Prestatie

BRAND

Absolute brandveiligheid

Brandveiligheid in gebouwen heeft de hoogste prioriteit. Bouwnormen schrijven 20, 30, 60, 90, of 120 minuten brandbescherming voor, afhankelijk van het type constructie en het gebruik ervan. Als installateur is het belangrijk om de juiste bouwmaterialen te kiezen, met het oog op essentiële  brandpreventie en bescherming van de bewoners én om aan de basisnormen voor brandveiligheid te voldoen. 

Brandwerende gipsplaten

De droge afbouwproducten van Siniat voldoen aan de brandveiligheidseisen in de bouwsector en meer. Onze gipsplaten vertonen bij brand een uniek gedrag: het gips is onbrandbaar en heeft een koelend effect. We hebben een reeks brandwerende oplossingen ontwikkeld met extra toevoegingen voor nog meer brandveiligheid: Novlam en LaDura Premium.

Novlam is de geknipte brandwerende gipsplaat voor wanden en plafonds die aan de normen voor brandveiligheid moeten voldoen. De plaat bevat een versterkte gipskern en is bekleed met roze karton. De gipsplaat is verkrijgbaar in diverse diktes, lengtes en randafwerkingen. Type DF volgens NBN EN 520 - brandreactieklasse A2-s1, d0 volgens NBN EN 13501-1.

Voordelen:

  • Ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie
  • Geschikt voor het beschermen van wanden en plafonds die zijn opgebouwd in houten of metalen frames of beton.

 

LaDura Premium

Extra harde stootvaste gipsplaat LaDura Premium met afgeschuinde kanten van Siniat

LaDura Premium

LaDura Premium is de meest veelzijdige stootvaste, vezelversterkte, high density gipsplaat van Siniat. Het is de ultieme brandwerende oplossing voor houtskeletbouwsystemen en meer. Speciaal ontwikkeld door Siniat om te voldoen aan de eisen op het gebied van brandveiligheid, akoestisch comfort en vochtbestendigheid. Meestal ingezet bij projecten waar slagvastheid van belang is, zoals in scholen, ziekenhuizen en kleedkamers. En vooral de favoriete afwerkingsplaat voor prefab unitbouw, houtskelet en steelframebouw. Type DFH1IR volgens EN520 - brandreactieklasse volgens NBN EN 13501-1.

Voordelen

  • Snel en eenvoudig te installeren
  • Beschikbaar met 4-AK (afgeschuinde kanten)
  • Ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie
  • Geschikt voor wanden en plafonds die aan de basisnormen voor brandveiligheid moeten voldoen

Onze brandwerende producten

 

7 producten gevonden

Filters

Wapeningsband papier

Siniat papieren wapeningsband wordt gebruikt voor het verbinden van gipsplaten met afgeschuinde kanten of voor het versterken van hoeken.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar