Bow School

Twelvetrees Close, London E3
Ga naar:

Gegevens & uitdagingen

  • Sector: Onderwijs
  • Projectwaarde: £30m
  • Klant: London Borough of Tower Hamlets
  • Architect: van Heyningen and Haward Architects
  • Aannemer: Bouygues UK
  • Onderaannemer: Grays Drylining

Bow School is een campus van 30 miljoen pond (ruim 41 miljoen euro) in Tower Hamlets - een van de regio's in Groot-Brittannië waar het aantal schoolgaande kinderen het sterkst stijgt.
De school ligt vlak bij de Blackwall Tunnel en er was behoorlijk wat luchtvervuiling en geluidshinder.
Het budget werd ook met 20% verlaagd in een late fase van het ontwerpproces.
De nieuwe schoolcampus biedt plaats aan 1600 leerlingen in een ultramodern gebouw met sportvelden op het dak, een fitnessruimte, een theaterzaal, een paviljoen om te lunchen, open klassen en veel open circulatieruimte. Grays Drylining koos voor Siniat als belangrijkste leverancier.

Installatiefase

Door het unieke ontwerp van de school was er op verschillende plaatsen een afwerking op maat nodig. Er werden bovendien extra doelen gesteld voor de akoestische prestaties en de gebruiksklasse. Men wilde ook voldoen aan de eisen voor BREEAM 'Excellent'.

Siniat plasterboard twin frame partition installation at Bow School
RW≥ 51

Akoestische prestatie, bereikt met een ontdubbelde Siniat scheidingswand

Materialen voor intensief gebruik

Door materialen voor intensief gebruik te kiezen, zijn er in de toekomst minder herstellingen en onderhoudsbeurten nodig.

Siniat twin frame partition installation at Bow School London

"Het technische team van Siniat was onmisbaar voor de uitvoering van het project: ze hielpen ons het ontwerp uit te zuiveren en sommige van de oorspronkelijke specificaties te verbeteren. Ze zorgden ook voor belangrijke details voor de scheidingswanden, waaronder speciale kopstukken die ons geholpen hebben om onze eisen op het vlak van akoestiek te behalen."

Jason Moore, Project ManagerGrays Drylining

Lokale impact

"De leerlingen zijn erg onder de indruk van het nieuwe gebouw, vooral de sportfaciliteiten kunnen op veel bijval rekenen. Ze zijn er helemaal weg van en zien dat ze iets heel speciaals hebben gekregen. We merken ook dat ze veel respect tonen voor het nieuwe gebouw."

Cath Smith, Headteacher
Bow School

Resultaten