Penarth Learning Community

Penarth, Wales, UK
Ga naar:

Gegevens & uitdagingen

  • Sector: Onderwijs
  • Projectwaarde: £48 M
  • Klant: Vale of Glamorgan Council
  • Architect: HLM
  • Aannemer: Bouygues UK
  • Onderaannemer: M & P Contractors Wales Ltd/ Neath Dry Lining

De Penarth Learning Community brengt bestaande scholen samen en huisvest ook een afdeling voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften, inclusief een wooncentrum met 19 plaatsen.
Siniat heeft samengewerkt met HLM Architects, hoofdaannemer Bouygues UK en onderaannemers M&P Contractors en Neath Dry Lining om een innoverend lastenboek op te stellen en het gebouw overeenkomstig daarmee op te leveren.
Aangezien het de bedoeling was om een uitzonderlijke leeromgeving te creëren binnen een strak tijdschema heeft Siniat zijn systemen GTEC Megadeco, GTEC Pregybel en GTEC Metal geleverd om aan al deze eisen te beantwoorden.

Installatiefase

De belangrijkste uitdaging bestond erin 5 scholen én een afdeling voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften samen te brengen in één gebouw, en een volledig inclusieve omgeving te creëren die tegelijk ruimte laat voor de individuele dagelijkse behoeften van beide onderwijsvormen. De oplossingen die tijdens het ontwerpproces werden voorgesteld, moesten niet alleen zorgen voor een stimulerende leeromgeving, maar ook rekening houden met eisen op het vlak van brandveiligheid, akoestiek en duurzaamheid. Chris Norris, Architectural Specification Manager bij Siniat, heeft samen met HLM Architects een reeks van stevige wandtypes en -systemen uitgewerkt. Daarnaast was het de bedoeling om voor het gebouw een BREEAM-certificaat te behalen.

GTEC Megadeco drywall at Penarth Learning Community
Uitstekend

BREEAM Duurzaam- heidsranking

8 Meter

Met GTEC Megadeco werd een 8 meter hoge gebogen, schuine accentmuur gebouwd in de inkomhal.

Pregybel acoustic ceiling at Penarth learning community

"Een belangrijk element waarmee men rekening moest houden, was dat het gebouw een combinatie moest worden van een aantrekkelijke leeromgeving en een plek die een stevig partijtje voetbal aankan. En dat allemaal in een strak tijdschema. Het GTEC Megadeco-systeem van Siniat biedt een volledige oplossing in één enkele plaat en heeft zo een cruciale rol gespeeld om deze eisen te realiseren."

Adam Reilly, Senior Site ManagerBouygues UK

Lokale impact

“We hebben er alles aan gedaan om het nieuwe ontwerp te laten opgaan in de gemeenschap en de visuele impact van dit grote gebouw te beperken. We vonden het dan ook geweldig dat het project de awards voor 'Project of the Year' en 'Integration & Collaborative Working' in de wacht sleepte op de Constructing Excellence Awards 2015. Dit project was een unieke kans om zowel de strategische doelen te realiseren als de verwachtingen van de eindgebruikers in te lossen, door een gebouw voor levenslang leren op te richten dat verankerd is in de gemeenschap. Het resultaat getuigt dan ook van het harde werk van alle betrokken partijen."

Gareth Woodfin, Associate
HLM Architects

Resultaten