Penarth Learning Community

Ga naar:

Gegevens & uitdagingen

De Penarth Learning Community brengt bestaande scholen samen en huisvest ook een afdeling voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften, inclusief een wooncentrum met 19 plaatsen.
Siniat heeft samengewerkt met HLM Architects, hoofdaannemer Bouygues UK en onderaannemers M&P Contractors en Neath Dry Lining om een innoverend lastenboek op te stellen en het gebouw overeenkomstig daarmee op te leveren.
Aangezien het de bedoeling was om een uitzonderlijke leeromgeving te creƫren binnen een strak tijdschema heeft Siniat zijn systemen GTEC Megadeco, GTEC Pregybel en GTEC Metal geleverd om aan al deze eisen te beantwoorden.

Installatiefase

De belangrijkste uitdaging bestond erin 5 scholen én een afdeling voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften samen te brengen in één gebouw, en een volledig inclusieve omgeving te creëren die tegelijk ruimte laat voor de individuele dagelijkse behoeften van beide onderwijsvormen. De oplossingen die tijdens het ontwerpproces werden voorgesteld, moesten niet alleen zorgen voor een stimulerende leeromgeving, maar ook rekening houden met eisen op het vlak van brandveiligheid, akoestiek en duurzaamheid. Chris Norris, Architectural Specification Manager bij Siniat, heeft samen met HLM Architects een reeks van stevige wandtypes en -systemen uitgewerkt. Daarnaast was het de bedoeling om voor het gebouw een BREEAM-certificaat te behalen.

GTEC Megadeco drywall at Penarth Learning Community

Pregybel acoustic ceiling at Penarth learning community

Lokale impact


Resultaten