Ga naar:

Gegevens & uitdagingen

In het nieuwe gebouw werd een groter gespecialiseerd revalidatiecentrum met 30 bedden ondergebracht, maar ook een polikliniek, een pijnbestrijdingsprogramma dat toonaangevend is in het VK, een opleidingsafdeling, kantoren en overnachtingsmogelijkheden voor familieleden van patiënten.
Het uitgangspunt van het ontwerp was dat patiënten het gevoel moeten krijgen dat ze binnenkomen in een luxehotel in plaats van in een ziekenhuis. Maar in een gezondheidszorginstelling moet men steeds rekening houden met specifieke eisen op het vlak van akoestiek, brandveiligheid, impactweerstand en hygiëne.

Installatiefase

Het succes van deze offerte ligt in de identificatie van gespecialiseerde best-in-class oplossingen. Aangezien Interserve al nauw had samengewerkt met ons technische team voor twee andere gebouwen in de zorgsector (Leighton Hospital in Crewe en The Christie Hospital in Manchester), kon het bedrijf mooie voorbeelden voorleggen van productinnovatie en efficiënte installatie. Door GTEC LaDura te gebruiken, was het niet nodig om verstevigingen in multiplex te voorzien in de scheidingswanden, wat op zijn beurt leidde tot een snellere plaatsing: het gebouw werd 6 weken vroeger opgeleverd dan gepland.

LaDura at Sid Watkins Building. Healthcare case study.

LaDura at Sid Watkins Building. Healthcare case study.

Lokale impact


Resultaten