Ziekenhuis AZ Delta

Menen, België
Ga naar:

Gegevens & uitdagingen

Sinds 2013 fuseerde het toemalige H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen met het stedelijk ziekenhuis in AZ Delta. De directie besliste om de verspreide locaties van het AZ Menen te concentreren op één campus. Het bestaand ziekenhuis op de gekozen campus bevatte verschillende bouwstijlen en bovendien was de bestaande infrastructuur verouderd en niet aangepast aan de eisen van een hedendaags ziekenhuis. Door de uitbreiding worden alle onderdelen op een vloeiende manier met elkaar verbonden, terwijl er tegelijk een modernisering doorgevoerd wordt. Het uiteindelijke ziekenhuis telt 175 bedden en 25 dagziekenhuisbedden. In totaal werd er ca. 20.000 m² aan Siniat gipsplaten verwerkt. Hoofdzakelijk LaDura Premium, en voor de afwerking van de ruimten waar met X-stralen wordt gewerkt, koos men voor Siniat X-Ray Protect.

Installatiefase

In dit project was het cruciaal om tegemoet te komen aan de eisen die gesteld worden in een ziekenhuisomgeving. Door gebruik te maken van Siniat materialen kon hier moeiteloos aan worden voldaan. De stootvaste, vezelversterkte LaDura Premium gipskartonplaat is de ideale afwerkplaat voor een ziekenhuis, waar veel met karren, bedden e.d. wordt gemanoeuvreerd. De X-Ray Protect plaat zorgt er op zijn beurt voor dat ruimtes voldoende worden afgeschermd zodat röntgen- en gammastralen niet verder reiken dan de ruimte waarin de apparatuur zich bevindt.

130 mm gewapend beton

Dat is de beschermende werking waarmee de 1mm dikke loodlaag op de X-Ray Protect overeen komt.

Voldoet aan alle eisen

LaDura Premium is niet alleen stootvast, maar voldoet ook aan alle eisen inzake brandwerendheid, akoestiek, oppervlaktehardheid en waterwerendheid

"Ik heb gekozen voor de stootvaste LaDura Premium plaat van Siniat. Ik zit 30 jaar in het vak en mij maken ze niets wijs. Wat prijs-kwaliteitsverhouding betreft, steekt LaDura Premium er met kop en schouders bovenuit. Zeker als je weet dat het product voldoet aan alle eisen inzake brandwerendheid, akoestiek, oppervlakte- hardheid, breukweerstand en waterwerendheid."

Filip Van de Weghe, zaakvoerderDemecoplaf

Resultaten