Etex versterkt zijn marktpositie

FSI limited overzicht gamma

ETEX VERSTERKT ZIJN MARKTPOSITIE IN PASSIEVE BRANDBEVEILIGING DOOR DE OVERNAME VAN FSI LIMITED

Etex versterkt zijn marktpositie in passieve brandbeveiliging door de overname van FSi Limited Zich baserend op 20 jaar ervaring ontwikkelt, produceert en verdeelt FSi een compleet gamma van ingebouwde brandbeveiligingssystemen om infrastructuur en activa over de hele wereld te beschermen. Het bedrijf biedt onder meer brandwerende en intumescente afdichtingen, rotswolplaten met ablatieve coating en andere gespecialiseerde brandwerende producten aan. De producten van FSi werden onder meer gebruikt in de T2 en T5-terminalen op de luchthaven van Heathrow (Londen), het Ulster Hospital (Belfast), de internationale luchthaven van Dubai en de World One-toren (Mumbai). FSi Limited tekende in 2019 een omzet op van ca. 20 miljoen GBP. Er werken 110 mensen die voornamelijk gevestigd zijn in Measham, waar de productiefaciliteit van de onderneming gelegen is.

Met de oplossingen en technische expertise van FSi zal Etex zijn aanbod aan passieve brandbeveiligings- en na-isolatiesystemen kunnen versterken. De oplossingen en het klantenbestand van FSi vullen het portfolio van Etex zeer mooi aan.

Commentaar van Neil Ash, hoofd van de divisie Building Performance van Etex: “Deze overname is volledig in lijn met onze strategie om ons nog meer te focussen op onze kernactiviteiten, en het is echt een win-winoperatie. Etex krijgt de mogelijkheid om een nog breder portfolio van oplossingen aan te bieden aan bestaande en nieuwe klanten in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten, terwijl FSi deel zal uitmaken van de internationale Etex-groep om zo nog sneller te groeien.”

Commentaar van Carl Atkinson, oprichter van FSi: “We zijn ervan overtuigd dat Etex een fantastische nieuwe eigenaar is voor ons bedrijf. We geloven dat Etex het bedrijf en zijn mensen in staat zal stellen om sneller en verder te groeien. Het FSi-managementteam is verheugd om samen met Etex het volgende hoofdstuk van onze geschiedenis te schrijven.”

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar