Met Resistex stelt u eenvoudig inbraakwerende wanden samen

Campaign visual Resistex

Resistex is een innovatieve gipsplaat die zeer geschikt is voor het opbouwen van inbraakwerende wanden. De Resistex gipsplaat heeft een glasvezelversterkte kern. Met Resistex weet Siniat perfect in te spelen op de behoefte van de markt.

Waarom kiezen voor Resistex?

Resistex weet verschillende voordelen af te vinken. Resistex is brandwerend (brandreactieklasse A2), akoestisch isolerend en vochtbestendig (H2), waardoor de plaat ook geschikt is in vochtige ruimtes. De gipsplaat heeft een glasvezelversterkte kern en een densiteit van 896 kg/m³ wat resulteert in een verhoogde mechanische sterkte. Wat de plaat uniek maakt is zijn hoge impact -en stootvastheid dat zorgt voor een hoge inbraakwerendheid. De scheidingswanden met Resistex halen een WK2 (RC2) inbraakwerendheid met toch de voordelen en installatiegemak van een standaard gipsplaat. Resistex is namelijk snel en eenvoudig te plaatsen dankzij het score en snap principe en het gebruik van standaard profielen. Daarnaast is ze afwerkbaar als een standaard gipsplaat met standaard schroeven en voegmiddelen. Eén van de belangrijkste troeven van Resistex is de mogelijkheid om inbraakwerende wanden te bouwen (weerstandsklasse RC2) zonder verwerking van een staalplaatlaag of specifieke accessoires. Resistex platen zijn eenvoudig te monteren in vergelijking met inbraakwerende wanden die wel stalen platen nodig hebben om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de weerstandsklasse 2.

Getest volgens weerstandklasse 2

Deze prestatieklasse is gebaseerd op het weerstand bieden tegen pogingen om toegang tot een beschermd gebied te verkrijgen met gebruik van fysiek geweld en standaard gereedschap. De Europese verordening EN1627 bepaalt aan welke eisen en classificaties inbraakwerende bouwelementen, zoals deuren, ramen, vliesgevels, rolgordijnen en lichtgewicht constructieonderdelen moeten voldoen. Deze verordening, die overigens de referentie is op vlak van inbraakbeveiliging, definieert zes verschillende weerstandsklasses, waaronder weerstandsklasse (RC) 2. Bij weerstandsklasse 2 heeft een gelegenheidsinbreker met gebruikelijk gereedschap, zoals een grote schroevendraaier, ten minste 3 minuten nodig om in de woning in te breken. Resistex is getest en behaald deze weerstandsklasse 2.

Uitgebreid toepassingsgebied

Resistex is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie en voor multi-residentiële projecten als voor niet-residentiële projecten. Inbraakwerende wanden worden meer en meer gespecificeerd in verschillende projecten. Deze inbraakwerende eisen gelden voor constructieonderdelen in een scheidingswand tussen bijvoorbeeld een woning of kantoorgebouw en een ruimte van een aangrenzende gebruiksfunctie of gemeenschappelijke ruimte. Voorbeelden van zo’n aangrenzende gebruiksfunctie die met de woning in verbinding staat, zijn praktijk- of kantoorruimtes en garages. Bij een woning in een woongebouw kan men denken aan de scheiding tussen een woning en een aangrenzende gemeenschappelijke gang.

Resistex is 12,5 mm dik en is verkrijgbaar in afgeschuinde kanten waarvan het oppervlak en de langsklanten bekleed zijn met een speciaal meerlagig karton in een grijze kleur.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar