Siniat gipsplaten fabriek Bristol UK

Bristol uitbreiding  Siniat gipsplatenfabriek

Nieuwe productiefaciliteit voor gipsplaten in Bristol (VK)

NIEUWE PRODUCTIEFACILITEIT VOOR GIPSPLATEN IN BRISTOL (VK) IS DE GROOTSTE INVESTERING OOIT VAN ETEX - 05/11/2019

Bouwmaterialengroep Etex plant de bouw van een nieuwe gipsplaatfabriek in Portbury dicht bij de haven van Bristol, in Zuidwest-Engeland. Deze kapitaaluitgave van meer dan 140 miljoen GBP is de grootste investering in zijn soort in de geschiedenis van Etex. Dit wordt de vijfde nieuwe fabriek sinds 2015. Met de nieuwe vestiging in Bristol zal Etex ideaal gepositioneerd zijn om de aanhoudende groei van de Britse bouwmarkt en zijn klanten te ondersteunen. De fabriek zou in 2022 in gebruik worden genomen.

Etex is niet nieuw voor het Verenigd Koninkrijk. De gipsplaatproductie van het bedrijf is al meer dan 30 jaar actief in het land en voorziet de Britse en Ierse markten vanuit haar twee gipsplaatfabrieken in Bristol en Ferrybridge. De nieuwe faciliteit zal naast de bestaande fabriek in Bristol liggen.

Meer capaciteit om de bouwsector en zijn klanten in het VK te ondersteunen
Etex is een toonaangevende speler voor gipsplaten in het Verenigd Koninkrijk en verkoopt zijn producten en oplossingen onder de merknaam Siniat. “Onze nieuwe fabriek in Bristol zal een belangrijke drijfveer zijn om onze positie verder te versterken in het Verenigd Koninkrijk, dat de grootste markt voor gipsplaten in Europa heeft”, bevestigt Paul Van Oyen, CEO bij Etex.

Met de extra productiecapaciteit zal de nieuwe fabriek in Bristol het dienstverleningsniveau van Etex verhogen voor zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa. “Het Verenigd Koninkrijk wordt geconfronteerd met een chronisch tekort aan woningen en een toenemend aantal oudere woningen moet worden gerenoveerd, wat de vraag naar zowel onze oplossingen voor gipsplaten als off-site oplossingen doet stijgen.”

Paul Van Oyen voegt hieraan toe: “Met de nieuwe vestiging kan Etex tegemoetkomen aan de vraag naar hoogwaardige bouwmaterialen en zal het bedrijf in staat zijn om langdurige relaties met zijn klanten op te bouwen en te versterken op basis van vertrouwen en nabijheid.”

Een ultrageavanceerde productiefaciliteit gaat in 2022 van start
De nieuwe productiefaciliteit is niet alleen gemakkelijk bereikbaar via de haven van Bristol, maar zal ook voldoen aan de strengste milieu-, gezondheids- en veiligheidsnormen. Daartoe worden verschillende innovaties geïmplementeerd, waaronder een regenwateropvangsysteem, technologieën met de beste energieprestatie van hun klasse en het gebruik van gerecycleerd gips.

“Door die grote investering bevestigt Etex zijn ambitie om zich als marktspeler toe te spitsen op lichtgewichtconstructies met gipsplaten, vezelcement en passieve brandbeveiligingsoplossingen”, besluit Paul Van Oyen.

Over Etex:
Etex is een internationale specialist in bouwmaterialen. De onderneming wilt mensen over de hele wereld inspireren om leefruimtes te bouwen die steeds veiliger, duurzamer, slimmer en mooier zijn.

Het hoofdkantoor van het familiebedrijf bevindt zich sinds 1905 in België en inmiddels heeft het wereldwijd 14.500 werknemers. Etex heeft 113 productielocaties in 42 landen, en heeft in 2018 een omzet van 2,9 miljard EUR en een REBITDA van 405 miljoen EUR opgetekend. De onderneming stimuleert een cultuur van samenwerking en zorgzaamheid, een pioniersgeest en een passie om altijd meer te doen voor haar klanten.

Voortbouwend op haar ervaring en de behoeften van de wereldwijde markt, streeft Etex ernaar om de levenskwaliteit van haar klanten te verbeteren met steeds effectievere lichte oplossingen. Haar drie R&D-centra ondersteunen vier wereldwijde divisies:

  • Building Performance: droogbouwoplossingen waaronder gips- en vezelcementplaten, pleister en geformuleerde producten, passieve brandbeveiliging en aanverwante producten.
  • Exteriors: een reeks esthetische vezelcementproducten voor externe toepassing in de agrarische, architecturale en residentiële sectoren.
  • Residential Roofing: daksystemen in beton en klei, inclusief dakpannen en dakbedekkingsonderdelen.
  • Industry: brandbeveiliging en hoogwaardige isolatie-oplossingen voor de bouw- en OEM (Original Equipment Manufacturer)-sectoren.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen

Geteste & gecertificeerde oplossingen

Wereldwijd beschikbaar