Dr. Arienschool

Gegevens & uitdagingen

Type gebouw
Appartement
Klant
Domain Vastgoed Hengelo
Project
Domain Vastgoed Hengelo
Aannemer
Kip bouw
Locatie
Hengelo
Land
Netherlands
impactQuote
Inspirerend en veilig wonen in een oude school dankzij onze Siniat en Promat oplossingen

De Dr. Arienschool ondergaat een grondige renovatie en krijgt een nieuwe bestemming. Dit beschermde pand uit 1880 stond er de afgelopen jaren wat verkommerd bij. Hoog tijd dus voor een grondige renovatie.

We kregen in dit renovatieproject de kans om op basis van onze Siniat en Promat producten, de ideale oplossing naar voor te schuiven om dit historische schoolpand om te toveren tot een woonblok met 10 studio’s in loftstijl en 2 penthouses. Dit pand wordt gerenoveerd conform bouwbesluit 2012 (Nederland). De buitengevel wordt volledig gerenoveerd in de originele stijl. Ook de inwendige structuur van het gebouw, waarbij de vele klaslokalen omgebouwd worden tot studio’s, wordt bewaard.

We vertrokken vanuit het principe om een wooncomfort te realiseren dat voldoet aan alle eisen van een moderne nieuwbouw binnen de bestaande structuur van een historisch gebouw. Dat klinkt eenvoudig maar dat is het zeker niet. Gelukkig hebben we heel wat mooie Siniat en Promat oplossingen in ons aanbod om een totaaloplossing aan te bieden waardoor de projectontwikkelaar zijn visie kon realiseren met het pand.

Onze technische afdeling stelde een allesomvattend projectadvies samen, waarbij we zelfs voorstellen deden rond isolatieoplossingen, terwijl we die producten zelf niet aanbieden. De belangrijkste aspecten van de renovatie waren:

  • de brandveiligheid garanderen van de historische constructie en de verschillende wooneenheden
  • een goede geluidsisolatie in een gebouw met meerdere wooneenheden
  • goede stabiliteit in een historisch pand
  • een correct energiepijl

Met het gedetailleerd projectadvies in de hand kon de projectontwikkelaar ook makkelijk de nodige vergunningen en keuringen bekomen. Daarnaast vormt ons advies ook een goede handleiding voor de aannemer tijdens de bouwwerken. De aannemer is een belangrijke speler in dit hele verhaal en hij moet vooral vertrouwen hebben in de oplossingen die wij aanbieden. Kortom, zo’n projectadvies ontzorgt onze klanten en dat is één van de redenen waarom we dit mooie project hebben binnengehaald. We kijken alvast uit naar het eindresultaat van dit mooie project.

Onze Etex-oplossingen voor dit mooie renovatieproject:

  • Brandwerende plafondplaat Novlam
  • Woning scheidende wanden met LaDura Premium
  • Kamer scheidende wanden met Ladura Standaard
  • Voorzetwanden met standaard AK gipsplaat
  • Bescherming van een nieuwe stalen draagconstructie met Prégyfeu A1
  • Brandveilige doorvoeringen voor de meterkasten en schachtwanden met Promat Fire Stopping oplossingen
Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen
Geteste & gecertificeerde oplossingen
Wereldwijd beschikbaar