King Upkot

Gegevens & uitdagingen

Type gebouw
Huisvesting voor studenten
Klant
Upgrade Estate
Project
Upgrade Estate
Locatie
Brussels
Land
Belgium

Upkot, een bekende studentenhuisvester in België, opent in september 2021 King Upkot. King Upkot is een prachtig, gerenoveerd gebouw met 7 verdiepingen dat de thuisbasis zal worden voor vele studenten in Brussel. In dit renovatieproject wordt een oud gebouw van de overheid omgevormd tot 131 studentenkamers gaande van 15 m² tot en met 45 m², een studiecafé, een ontspanningsruimte en één appartement voor de coach. In oktober 2020 konden de ruwbouwwerken beginnen. De oplevering staat gepland op 10 september 2021, net op tijd om alle studenten te verwelkomen bij de start van het nieuwe academiejaar.

Om deze complexe werf in goede banen te leiden, is er een goede samenwerking tussen de verschillende partijen vereist en staat het belang van een goede productkeuze centraal. Via IBS uit Lokeren is Herman Hervent, Area Sales Manager Siniat, in contact gekomen met Upgrade Estate en architectenbureau Planomatic. Studentkoten hebben zo hun eigen eisen, bijvoorbeeld met betrekking tot geluidsisolatie, stootvastheid van de muren, brandveiligheid en vochtwerendheid. Samen bekeken ze welke Siniat oplossingen geschikt waren om te voldoen aan de gestelde eisen. Het resultaat is een hybride scheidingswand met aan de binnenkant één standaard gipsplaat van Siniat aan beide kanten en aan de buitenkant één laag LaDura Premium langs beide kanten. LaDura Premium is de ideale gipsplaat wanneer er hogere eisen gesteld worden inzake stootvastheid, geluidsisolatie, vochtwerendheid en brandwerendheid.

De 4 platen op een structuur van 75 worden gebruikt als kamerscheidende wanden en voldoen aan de gestelde eisen. In de spouw bevindt zich 6cm glaswol van Ursa. De wanden hebben een brandweerstand van 60 minuten, een akoestische isolatiewaarde van Rw = 60dB en Rw + C = 57dB, zijn vochtbestendig (H1) en stootvast. Daarbovenop zijn deze wanden 100% recycleerbaar en hebben ze een verhoogde oppervlakte hardheid en breukweerstand.

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen
Geteste & gecertificeerde oplossingen
Wereldwijd beschikbaar