NinetyNine Hotel

Gegevens & uitdagingen

Type gebouw
Hotel
Aannemer
Admi Group
Locatie
Hoofddorp
Land
Netherlands

In Hoofddorp, vlakbij Amsterdam Airport Schiphol, werd een oud DHL gebouw omgevormd tot een gloednieuw NinetyNine Hotel. Deze keten is bekend in Duitsland, maar heeft nu voor het eerst een hotel in Nederland geopend. Met 138 kamers, een restaurant, bar en lounge verwelkomt het hotel zowel vakantiegangers als reizigers.

Een nauwe samenwerking tussen partners

Dit prachtig renovatieproject werd afgerond door een nauwe samenwerking tussen Etex Building Performance, Goedkoop bouwmaterialen, aannemer Admi Group en architecte ir. T. Weisz-Morik van T-Architecture. Etex Building Performance leverde in dit project sterke technische kennis aan en hielpen te voldoen aan de gestelde eisen in het project. Goedkoop bouwmaterialen heeft al heel wat ervaring in de begeleiding van de bouw van hotels. Met 5 vestigingen, in voornamelijk West Nederland, zijn ze erg flexibel en verlenen ze aannemers advies, maken ze berekeningen, leveren ze technische rapporten enzovoort.

Combi wand met standaard gipsplaat en LaDura Premium voor een goede geluidsisolatie

Om aan de eisen te kunnen voldoen verleenden de medewerkers van Etex Building Performance technische kennis en bekeken ze welke producten en systemen aan deze eisen konden voldoen. Op vlak van geluid stelde men een eis van 60 dB. Om aan deze geluidseis te kunnen voldoen met één enkel frame zijn zo goed als alle wanden uitgevoerd met een combinatie van de LaDura Premium plaat en de standaard gipsplaat van Siniat. Deze combi wanden zijn tussen de hotelkamers, in het restaurant, in de verkeersruimte en als schachtwand toegepast. LaDura Premium is de meest veelzijdige gipsplaat met een grote impact -en akoestische weerstand, een betere stootvastheid en vochtwerendheid.

PROMATECT®-100 en Prégyfeu voor een brandwerende bescherming

In het hotel is het item brandwerendheid van groot belang. Naast de brandwerendheid van de verschillende kamerscheidende wanden moesten er in deze scheiding koker profielen op bezwijken worden beschermd. Deze kokerprofielen lopen in de lijn van de kamerscheidende wanden en zijn brandwerend beschermd met 1 laag PROMATECT®-100 25 mm van Promat met daarop 1 laag LaDura Premium van Siniat voor een betere geluidsisolatie. Specifiek was de invulling voor de plafonds onder het stalen dak met brandbare isolatie. Om deze brandwerend te beschermen, zijn er 2 lagen PROMATECT®-100 15mm verwerkt.

Ten slotte werden de stalen liggers en kolommen beschermd met Pregyfeu A1. Pregyfeu A1 is een 100% onbrandbare gipsplaat van Siniat, die valt in de klasse A1 volgens de Europese normering. In het oppervlak van Prégyfeu-A1 is een licht gestructureerd glasvlies verwerkt, hetgeen resulteert in een 2x hogere sterkte dan een ‘gewone’ gipskartonplaat.

Volgens De heer Willem Jonkers van Goedkoop bouwmaterialen zorgde de goede service, kwaliteit en afspraken voor een vlotte en succesvolle afronding van dit project. Dit is een perfect voorbeeld van een hybride project waarin de producten van Promat en Siniat elkaar perfect aanvullen.

Gratis technisch advies

Etex Building Performance voorziet kosteloze, technische ondersteuning bij elk project. We bieden niet alleen ondersteuning bij de keuze van de juiste systemen en oplossingen, maar ook tijdens de planning en de bouw. Etex Building Performance staat voor u klaar in elke fase van uw bouwproject. Ontdek onze producten op www.promat.com en www.siniat.nl

Innovatieve, slimme en efficiënte oplossingen
Geteste & gecertificeerde oplossingen
Wereldwijd beschikbaar